עיצוב תאורה למרכז המבקרים של הכותל המערבי

 

1/1

תאורת אולם C מתחת לבית הכנסת אוהל יצחק.

מרכז המבקרים נמצא באולם מהתקופה הערבית שנחפר מתחת לבית הכנסת אוהל יצחק ברחוב הגיא בעיר העתיקה בירושלים, בקרבת הכותל המערבי.

  • האולם הינו בן 1500 שנה ושימש כנראה כחורבה ששירתה חאן סמוך.

  • בשנת 1904 נבנה מעליו בית הכנסת אוהל יצחק.

  • במשך 4 השנים האחרונות נחפר ושוחזר המקום ע"י רשות העתיקות.

  • פרויקט מרכז המבקרים הינו ביוזמת הקרן למורשת הכותל.

האולם העתיק חובר במעבר תת קרקעי למנהרות הכותל, דבר המאפשר גישה ישירה ממנו למנהרות הכותל.

הכניסה לפרויקט מכיוון רחוב הגיא, עוברת בשדרת פתחים עם קמרונות משני צדי המעבר.
להארת קירות המבנה הפנימיים, ולהדגשת דפנות הקשתות של החלונות נבחר גוף שקוע רצפה עגול מתכוונן מוגן מים.

האולם עצמו מואר על ידי:
גופי תאורה שקועים בפינות העמודים,
גופי תאורה ליניאריים להארת קירות החלל,
והאלמנט המרכזי-גופי תאורה ספוטים הממוקמים על התומכות הרוחביות שבין
העמודים העתיקים.

גופי התאורה נצבעו במפעל היצרן (פיליפס), לפי הגוון של התומכות ע"פ בחירת אדריכל הפרויקט.  
כל גופי התאורה באולם ניתנים לעמעום ומפוקדים ע"י מחשב תאורה המסונכרן עם מחשבי הוידיאו והאודיו.

אחת ההפתעות למבקר הינו מעבר תת קרקעי המוביל אל מחילות הכותל.מעבר זה הינו בעל שני אלמנטים מרכזיים:
תאורה חמה לקירות, המקשרת עיצובית את החלל למחילות, בהן ישנה תאורה דומה,

ותאורת מדרגות שנעשתה ע"י פסי LED מתחת למדרך כל מדרגה.

עמיר ברנר  עיצוב תאורה בע"מ  /  ת.ד. 3917 קדימה 60920  /  טלפון: 972-9-8995567  /    פקס: 972-9-8995819  /    a_brener@zahav.net.il  /  
  • Facebook Clean

עיצוב ובניית אתרים: www.wixandme.com